Smarta hem

Mer komfort och lägre energikostnad.

Braxel Solutions och
smarta hus

Vi går igenom de funktioner du vill ha och ser till att tekniken fungerar och att du får som du vill ha ditt hus. Du behöver inte sätta dig in i alla tekniska funktioner, det löser vi åt dig.
Vårt mål är att du ska bli nöjd, få ett elsystem du kan lita på och framför allt som motsvarar dina krav både idag och i framtiden.

Tekniken i husen har stått still

Ungefär 95 % av alla elinstallationer i villor eller lägenheter har ett elsystem som ser i princip ut som de gjorde på 20-talet. Medan allt annat har utvecklats har den teknik vi har i våra hus stått still. Den enda nyheten är nya ljuskällor, att man gått från porslin till plast och att de flesta har internet i sitt hus, i övrigt ser det likadant ut.

Troligtvis bor du i ett dumt hus, mycket beroende på att du inte vet bättre och det är inte så konstigt. Vi i elbranschen har varit dåliga på att berätta vilka möjligheter du har.

>> Gör din villa smart

Fastigheter på tomgång

Nästan alla fastigheter drar mer energi än det skulle behöva. Det är ett enormt slöseri med våra resurser och pengar men det finns enkla sätt att åtgärda det. Bara belysning står för cirka 25 % av energin i våra fastigheter, det är den enskilt största elförbrukaren. Men med nya ljuskällor och styrning av belysning kan man spara upp till 80 % av energin.

>> Läs mer om smarta fastigheter

Fiber

Ett stort steg till att göra ditt hem lite smartare är att dra in fiber.

Vi utför installation av fiber i bostadsområden, nätverk i fastigheter och serviceavtal mot fiberföreningar. Vi kan även hjälpa dig med att drifta din utrustning i fastigheten.

Braxel Solutions har under årens lopp byggt upp en stor kompetens om olika typer av svagströmsinstallationer i fastigheter t.ex. data- och fiberinstallationer, styrsystem för belysningar och energimätning. Detta gör oss till en perfekt partner för den här typen av installationer.